Three Questions’ Question Answers Class 12 (MCQ, Short and Long Question Answers)

Chapter Three Questions are written by Leo Tolstoy. In this blog, we have discussed all the possible questions of the Three Questions. Three Questions’ Question Answers will help you in the preparation for your exam.

Three Questions’ MCQ

1. ‘The three Questions’ was written by

  • Rabindra Nath Tagore
  • Leo Tolstoy
  • Earnest Hemingway
  • George Saunders

Ans:- Leo Tolstoy

2. The Three Questions was written on

  • 1901
  • 1902
  • 1903
  • 1904

Ans:- 1903

3. Leo Tolstoy was from

  • Russia
  • Italy
  • Japan
  • UK

Ans:- Russia

4. Three Questions is a short narrative written in the manner of a

  • Parables
  • Metaphor
  • Similes
  • symbolism

Ans:- Parables

5. What does the bearded man ask from Tsar?

  • His brother’s property
  • Hammer 
  • Forgiveness
  • Spade

Ans:- Forgiveness

6. The term “Tsar” refers to

  • King of Russia
  • King of uk
  • President of japan
  • the Prime minister of India

Ans:- King of Russia

7. How many questions Tsar asked the hermit?

  • 5 questions
  • 4 questions
  • 3 questions
  • 2 questions

Ans:- 3 questions

8. The third question was important. What was the third question related to?

  • Thing
  • Place
  • Occupation
  • Shy

Ans:- Occupation

9. Where does the bodyguard was waiting for the ‘Tsar’

  • In the hut
  • In the forest
  • Outside the forest
  • Near the lake

Ans:- Outside the forest

10. Why does the wounded man swear revenge on Tsar?

  • Imprisoned him
  • Executed his brother
  • Seized his property
  • Both b and c

Ans:- Both b and c

11. The bearded guy was put to death by the Tsar’s

  • Neighbour
  • Friend
  • Brother
  • Bodyguard

Ans:- Bodyguard

12. The injured person was Tsar’s true

  • Friend of Tsar
  • Disciple of Tsar
  • Neighbour of Tsar
  • Enemy of Tsar

Ans:- Enemy of Tsar

13. The man with the beard was hurt by

  • Hermit
  • Tsar
  • Bodyguard of Tsar
  • Friend of Tsar

Ans:- Bodyguard of Tsar

14. Where was the hermit living?

  • In the hut
  • In the forest
  • Near the lake
  • In the city

Ans:- In the forest

15. What does the hermit was doing in the porch?

  • Speaking to the wounded man
  • Digging pit
  • Sowing seeds
  • Meditating

Ans:- Sowing seeds

Three Questions’ Short Question Answers

16. The king chose to meet the hermit for what purpose?

Ans:- The King decided to contact a hermit who was highly recognized for his knowledge in order to get the proper answers to his queries.

17. Why weren’t the wise men enough for the king?

Ans:- The men that came to the King gave him varying answers to his queries.

18. What are The Three Questions about?

Ans:- The story’s central message is that everything will fall into place just as it should and at the appropriate time.

19. What does the first sentence/paragraph say about the king?

Ans:- He desires to act morally.

20. What lesson about life does the narrative impart?

Ans:- It tells a story that highlights three golden standards that are essential for a meaningful, fulfilling existence while illustrating ideal truths.

The Eyes Have It – Ruskin Bond
Strong Roots – APJ Abdul kalam
Thank You Ma’am – Langston Hughes

Three Questions Long Question Answers:-

21. What was the hermit’s response to each of the three inquiries?

Ans:- The king sent out ambassadors in all areas to look for anyone who may be able to respond to these questions. There were many wise persons present, yet they all gave different answers. To the first query, some of them believed the monarch ought to follow a timetable, while others said it was difficult to foresee the ideal time to complete tasks in advance.

On the second query, some sages advised the king to listen to his advisors, while others recommended the king listen to the priest. Then there were many who supported using soldiers, while others thought the monarch should heed the physician. In response to the third query, some wise men argued that the king’s primary focus should be science, while others urged religion.

The hermit gave the following answers to the three inquiries:

  1. Since this moment is the only one we have, it is the optimum time to act.
  2. The person you are with right now is the most significant person since we can never predict what will happen in the future.
  3. As it is the only reason we exist in this world, helping people is the most important thing to do.

22. Where was the hermit that the king met? How welcomed the king the hermit?

Ans:- The king arrived at the hermit’s permanent residence in the woods wearing casual attire. The simple people were the sole attendees at the hermit’s gathering. Yet he gave the king his customary welcome. There wasn’t the slightest hint of anything unusual about it. The hermit greeted the king and then continued preparing the ground in front of his cottage.

23. How did the emperor treat the injured outsider?

Ans:- The hermit and the monarch both removed the wounded stranger’s garments as soon as they spotted him. With the use of a cloth, he gently cleaned and dressed the sizable stomach cut, but the blood wouldn’t stop flowing. As a result, the monarch repeatedly cleansed and rebandaged the bandage that was covered with blood. The blood eventually stopped flowing. After gaining consciousness, the injured guy requested water. The monarch was up to the challenge. Finally, he and the hermit brought the injured foreigner into the cottage.

24. Was the hermit’s response acceptable to the king? Offer a logical response.

Ans:- The hermit’s explanations immensely pleased the king. The hermit supplied pertinent responses to each query. In contrast, if the king hadn’t excavated the ground and stayed with him, the enemies would have slain him. The hermit’s attention to the ‘present’ most impressed him. As God created man specifically for this purpose, the hermit’s request for the monarch to do good to the guy in that instant was fulfilled.

25. Why did the injured individual want to be the king’s most devoted slave?

Ans:- The injured guy is a fierce opponent of the monarch. The king had killed his brother and taken his possessions. The guy intended to exact revenge by assassinating the king while the latter was on a solo visit to the hermit. Yet the guy was struck by the king’s care and compassion in saving his life. That was incredible. His growing animosity for the king dissipated. His heart was overflowing with contrition. The wounded individual wanted to be the king’s most devoted servant because of this.

Conclusion: Three Question’ Question Answer

In this blog, we shared Three Questions’ question answers with you. We have tried to cover all the questions and answers. You should revise these questions before the exam. Hope you like these Three Questions’ question answers. So if you like our blog Three Questions’ question answers then comment with your thoughts and if you get any help from this blog then share this Three Questions’ question answers with your friends.

Tagged with: CLASS 12TH | short questions from Three Questions | Three Questions answer mcq | Three Questions class 12 | Three Questions long question answer 2022 | Three Questions question answer | Three Questions question answer mcq | Three Questions questions and answers | Three Questions short | Three Questions short Question Answer

Class:

Have any doubt

Your email address will not be published. Required fields are marked *